Ölen İsrail askerlerinden 2’si ABD vatandaşı

Ölen İsrail askerlerinden 2’si ABD vatandaşı

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, İsrail’in Gazze’ye başlattığı askeri operasyonda ölen askerlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğunu duyurdu.

Sözcü ayrıca Gazze’de gerilimin tırmanmasından ve sivillerin ölümünden derin endişe duyduğu, en kısa sürede ateşkes ilan edilmesi gerektiğine de işaret etti.

Ölen iki ABD vatandaşının birisinin California diğerinin ise Texas eyaletinde ikamet ettikleri açıklandı. Ölen ABD vatandaşı İsrail askerlerinin isimlerinin Max Steinberg ile Nissim Carmeli olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca Bakan John Kerry’nin bugün Gazze’deki duruma ilişkin Mısır’a giderek yetkililer ile biraraya geleceği belirtildi.

BM GENEL SEKRETERİ BAN’DA BÖLGEDE

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun da İsrail’in askeri operasyonuna son vermesi ve ateşkesin sağlanabilmesi için Ortadoğu turuna çıktı. Bölgedeki ülke liderleri ile biraraya gelmeye başlayan Ban, Gaze’de devam eden İsrail operasyonu için”Her iki tarafın da uluslararası insani hukuka saygı göstermeleri talebim yineliyorum. Şiddet şimdi sona ermeli. Dayanışma ve barış yolundayım. Katar ve Katar’ın liderliği, krizin çözümünde İsrail için hayati öneme sahip” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.