Öcalan bayraklarıyla Avrupa Parlamentosu’na baskın

Öcalan bayraklarıyla Avrupa Parlamentosu’na baskın

Yaklaşık 50 kişilik bir grup Avrupa Birliği’nin (AB) IŞİD ile mücadelede, Kürtlere daha fazla destek verilmesi için Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nu bastı

Yaklaşık 50 kişilik grup Brüksel’de bulunan Avrupa Parlemento’su binasını bastı. Özellikle Kobane’de yaşananlara dikkat çekmek isteyen grup, ellerinde Abdullah Öcalan’ın bayraklarıyla güvenliği aşarak parlamentonun içine kadar girmeyi başardılar. Parlamento önünde protesto için toplanan yaklaşık 200 kişilik grubun içinden ayrılarak parlamento içine giren 50 kişilik bir grup çeşitli sloganlar atarak AB’yi sessiz kalmakla eleştirdi. Grup, Kürtlerin IŞİD’le mücadelesinde AB’nin yeterli destek vermediğini dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu Basın Sorumlusu Marjory Van Den Broeke, baskında iki polis memurunun ve bir de güvenlik görevlisinin şiddete naruz kaldığını ve parlamentoda da maddi hasar meydana geldiğini belirtti. Van Den Broeke, Avrupa’nın farklı ülkelerinde artan gösterileri de göz önünde bulundurarak Brüksel polisinden bina için ekstra güvenlik önlemleri istediklerini fakat sadece 8 kişilik bir polis ekibinin geldiğini bunun da gösterileceri engellemeye yetmediğini ifade etti.

AP Başkanı Schulz, protestocuların temsilcileriyle görüştü

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Kobani’de yaşananlara dikkat çekmek için parlamento binasını basan grubun temsilcileriyle görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Schulz, “Taleplerin bu şekilde ortaya konulamayacağını vurgulamakla birlikte başta Kobani olmak üzere Suriye ve Irak’taki sivil halkla ilgili endişelerini paylaşıyorum.” dedi.

IŞİD’e karşı savaşan koalisyon güçlerine AP’nin destek verdiğinin bir kez daha altını çizen Schulz, konuyla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’la konuyu görüşme sözü verdi. Schulz ayrıca AP’deki eylemin barışçıl şekilde sonlandırılmasını istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.