Obama’dan Paris açıklaması: Bu tüm insanlığa yapılmış bir saldırı

Obama’dan Paris açıklaması: Bu tüm insanlığa yapılmış bir saldırı

ABD Başkanı Barack Obama, Paris’in farklı bölgelerindeki patlama ve silahlı saldırıların bir terörizm eylemi olduğunu ve sadece Fransız halkına değil tüm insanlığa karşı yapıldığını söyledi.

Başkan Obama, saldırının ardından Beyaz Saray’da kısa bir basın açıklaması yaptı. Obama, yaklaşık 4 dakikalık kısa konuşmasında Fransa hükümetine ve halkına yardım yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Bir kez daha masum sivillerin terörün hedefi olduğunu dile getiren Obama, “Bu saldırı sadece Paris’e değil, sadece Fransız halkına değil tüm insanlığa karşı yapılmıştır” dedi. Saldırıyı yapan teröristlerin adalet karşısına çıkarılacağını ifade etti.

Fransız halkı ve dünyadaki diğer ülkelerle teröre karşı mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Obama, “Şu an tam olarak ne olduğuna dair detayları bilmiyoruz. Fransız yetkililer ile iletişim halindeyiz” şeklinde konuştu.

HOLLANDE İLE HENÜZ GÖRÜŞMEDİM

Fransa Cumhubaşkanı François Hollande’ın yoğun olabileceğini düşündüğünden kendisini aramamayı tercih ettiğini kaydeden Obama, “Bu sabah tesadüfen G20 Zirvesi hazırlıklarına dair kendisiyle görüştüm. Gelecek birkaç günde kendisiyle direk olarak görüşme fırsatım olacak” dedi.

Fransa’nın terörle mücadelede çok iyi bir müttefik olduğunu belirten Obama, bu gün yaşanan hadiselerde de onların yanında olmak istediklerini vurguladı.

Gelecek günlerde tam olarak ne yaşandığının net bir şekilde ortaya çıkacağını kaydeden Obama, saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği konusunda spekülasyon yapmak istemediğini sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.