Obama’dan İsrail ve Filistinli liderlere tebrik telefonu

Obama’dan İsrail ve Filistinli liderlere tebrik telefonu

Başkan Barack Obama, yoğun temaslar sonucu yeniden barış müzakerelerine başlamayı kabul eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı gösterdikleri cesaret ve liderlikten dolayı tebrik etti.

 

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Obama’nın iki lider ile ayrı ayır telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Obama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde ABD’nin taraflara iki devletli çözüm yoluyla adil ve kalıcı bir barışa ulaşılması noktasında destek olacağını ifade etti. Ayrıca bu hedefe ulaşılması için yakın işbirliğine devam edeceklerini vurguladı.

 

Obama, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde ise tarafların gelecek gün ve aylarda yapması gereken çok iş olduğunu vurguladı. Obama, Netahyahu’ya da ABD’nin tarafların barış hedefine ulaşmaları için yakın işbirliğine devam edeceğini söyledi.

İsrail ve Filistin, ABD’nin yoğun temasları sonucu geçtiğimiz hafta barış müzakerelerine yeniden başlama kararı aldı. Washington’da gerçekleşen ilk görüşmelerin ardından tarafların iki hafta içinde İsrail ve Filistin’de yeniden biraraya gelmesi konusunda uzlaşılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.