Obama, Yahudileri kurtaran İsveçli diplomatın akıbetini Putin’e soracak

Obama, Yahudileri kurtaran İsveçli diplomatın akıbetini Putin’e soracak

İki günlük bir ziyaret kapsamında İsveç’e gelen ABD Başkanı Barack Obama temaslarının ardından ülkeden ayrıldı. Ziyaretinin ilk günü Stockholm Sinagogu’nu ziyaret eden Obama’nın burada bir söz verdiği ortaya çıktı.

İsveç’e ikili düzeyde bir ziyaret için gelen ilk ABD Başkanı olan Barack Obama iki gün suren temaslarının ardından ülkeden ayrıldı. Stockholm’den Rusya’nın St. Petersburg şehrine geçen Başkan Obama’nın dün ziyaret ettiği Stockholm Sinagogu’nda bir söz verdiği ortaya çıktı.

Stockholm Sinagogu’nda ikinci dünya savaşı sırasında on binlerce Yahudinin hayatını kurtaran İsveçli diplomat Raoul Wallenberg anısına düzenlenen törene katılan Obama, kendisinden yardım isteyen Wallenberg ailesi üyelerine elinden geleni yapacağı sözü verdi.

Wallenberg ailesi üyelerinin Obama’dan 1945 yılında Macaristan’da SSCB güçleri tarafından tutuklanan ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Raoul Wallenberg’nin akıbetinin ne olduğunun öğrenilmesi konusunda yardım istediği belirtiliyor. Obama’nın ise bu talebe, “G-20 zirvesi için Rusya’ya gidiyorum. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bu konuyu sorma sözü veriyorum.” şeklinde cevap verdiği belirtiliyor.

Bugüne kadar İsveçli diplomat Raoul Wallenberg’nin akıbeti hakkında birçok tez öne sürülürken henüz resmi bir sonuca ulaşılmış değil. Konu ile ilgili arşiv bilgilerine ulaşma gayretlerine Rus gizli servisinin engelleyici tavırlar takındığı öne sürülüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.