Obama ve Putin’den küresel ısınma ile mücadele çağrısı

Obama ve Putin’den küresel ısınma ile mücadele çağrısı

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Birleşmiş Milletler(BM) İklim Değişikliği Zirvesi’nde (COP21) konuşan ABD Başkanı Barack Obama, dünya liderlerini benzeri görülmemiş küresel ısınma karşı mücadele etmeye çağırdı.

Dünyanın en çok sera gazı yayan ikinci ülkesi olan ABD Başkanı Obama, büyüme ve çevrenin korunması arasında bir çelişki olmadığını söyledi. Obama, Amerika’da da iklim değişikliği tehlikesini yaşadıklarını belirterek, “Bu durumun kaynağının biz olduğumuzun farkındayım. Bunu çözümlemek de bizim sorumluluğumuzda.” dedi.

Obama’dan sonra kürsüye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de iklim değişikliği ile mücadele için küresel, verimli ve işbirlikçi bir anlaşmanın zorunluluğuna değindi.

Vladimir Putin, Rusya’nın sera gazının azaltılması ve yapıların modernizasyonu için çalıştığını kaydetti. Rusya lideri, ormanların iklim değişikliği ile mücadele de önemine de vurgu yaptı. Putin, Rusya’da genişçe yer tutan dünyanın akciğerleri olarak nitelendirdiği ormanların korunmasının önemine vurgu yaptı.

Paris’te 21’inci düzenlenen Birleşmiş Milletler(BM) İklim Değişikliği Zirvesi’nin öğleden sonraki oturumunda da 60’a yakın ülke liderinin konuşma yapması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.