Obama ve Cameron IŞİD için: Barbar katiller sindiremeyecek

Obama ve Cameron IŞİD için: Barbar katiller sindiremeyecek

Başkan Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron, Times gazetesinde ortak bir makale kaleme alarak IŞİD’e açık mesaj verdi. İki lider, ABD’li gazetecilerin boğazlarını kesen IŞİD militanlarını işaret ederek, ‘ülkelerinin barbar katiller tarafından sindirilemeyeceğini’ vurguladı.

Başkan Barack Obama ile İngiltere Başbakanı David Cameron, Times gazetesinde ortak bir makale kaleme aldı. İki lider, ABD’li gazetecilerin boğazlarını kesen IŞİD militanlarını işaret ederek, ‘ülkelerinin barbar katiller tarafından sindirilemeyeceğini’ vurguladı.

“Değerlerimizi koruma konusunda daha açık ve net olacağız.” diyen liderler, bunu sadece daha özgür bir dünya için değil, vatandaşlarının güvenliği için büyük önem arz etmesi sebebiyle yapacaklarını belirtti. IŞİD’in eylemlerine karşı NATO üyesi ülkelere aralarındaki ittifakı güçlendirme çağrısı yapan Obama ve Cameron, NATO’nun sadece üye ülkelerin ihtiyacı durumunda yardıma gelen bir ittifak olmadığını, aynı zamanda ulusal çıkarlara da dayalı bir yapı olduğuna dikkat çekti.

KÜRT GÜÇLERİNE YARDIM

NATO sınırları dışında yaşanan gelişmelerle ilgili kendileriyle aynı değerleri taşıyan ülkelerle de ortaklık kurulması gerektiğini kaydeden iki lider, bunun IŞİD’e karşı savaşan ortakları desteklemeyi de kapsadığını, Kürt ve Irak güçlerine yardımın da bunun bir parçası olduğunun altını çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.