Obama, Türkiye’yi hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmaya çağırdı

Obama, Türkiye’yi hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmaya çağırdı

Başkan Barack Obama dün gece Türkiye’deki darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler sonrasında, tüm tarafları hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmaya çağırdı.

Başkan Obama, ulusal güvenlik ve dış politika danışmanlarından bu sabah Türkiye’deki son durum hakkında daha geniş bilgi aldı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Obama, Türkiye’nin demokratik yolla seçilmiş hükümetine verdiği “sarsılmaz” desteğini yinelediğini bildirdi.

Obama, Türkiye’de yaşanan gelişmeler karşısında tüm tarafların, daha fazla şiddet ve istikrarsızlığa yol açmamak adına, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmaları gerektiğini hatırlattı.  

Beyaz Saray, Türkiye’de bulunan Amerika’nın diplomatik misyonlarında çalışan memurlarını korumak amacıyla, ilgili kurumlara Türk meslektaşlarıyla daha aktif işbirliği içinde olamaları talimatı verdiğini belirtti. 

Obama adına yapılan yazılı açıklamada, terörizme karşı ortak çabaları da dahil olmak üzere Türkiye ile işbirliği içinde oldukları aktarıldı.

Obama’nın danışmanlarından gerek gördükleri takdirde Türkiye’deki gelişmeler hakkında kendisini bilgilendirmelerini istediği vurgulandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.