Obama: Türk ve Amerikan ordusu sınır güvenliği için birlikte çalışıyor

Obama: Türk ve Amerikan ordusu sınır güvenliği için birlikte çalışıyor

ABD Başkanı Barack Obama, Türk ve Amerikan ordusunun Suriye sınırında güvenliği sağlamak için birlikte çalıştıklarını söyledi.

Başkan Obama, Türkiye’nin Suriye sınırını kapama konusunda çabaladığını ancak IŞİD militanlarının halen bazı boşlukları kullanarak savaşçıları içeri soktuğunu ve petrol satabildiğini açıkladı.

İklim Değişikliği Konferansı (COP21) için Paris’te bulunan ABD Başkanı basın toplantısı düzenledi Barack Obama, konu hakkındaki düşüncelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede tekrarladığını dile getirdi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Obama, Türkiye’nin sınırını açık tutma sebebi olarak ihtiyaç içerisindeki Suriyeli göçmenleri işaret etti. Başkan Obama, Türkiye-Yunanistan sınırını kontrol altına almak istemesinin Avrupa Birliği’nin (AB) hakkı olduğunu savundu.

RUSYA, IŞİD İLE MÜCADELEDE KOALİSYON GÜÇLERİ İLE BİRLİKTE HAREKET ETMESİ GEREKTİĞİNİ ANLAYACAK

Basın toplantısında Rusya’nın Suriye’deki operasyonlarına da değinen ABD Başkanı, bu ülkenin IŞİD ile mücadelede Koalisyon güçleri ile aynı çizgiye gelmesi gerektiğini anlayacağını söyledi.

Başkan Obama, Afganistan örneği hatırında olan Putin’in Rusya’nın sivil bir çatışmada batağa saplanmaması gerektiğini bildiğini dile getirdi.

Rusya’nın Suriye stratejisinde 180 derece bir değişiklik yapmasını gelecek haftalarda beklemediğini ifade eden Obama, bu ülkenin Suriye krizi ve Esed rejimi hakkındaki düşünce yapısını değiştirmesi biraz zaman alacak diye konuştu.

Obama, Rusya’nın kısa vadede Suriye’de sadece IŞİD hedeflerini vurmaya başlayacağı yanılgısına düşülmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.