Obama: Mülteci sorunu sadece Avrupa’nın problemi değil

Obama: Mülteci sorunu sadece Avrupa’nın problemi değil

ABD Başkanı Barack Obama, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, mülteci sorununu sadece Avrupa’nın sorunu olarak görmediğini, bunun küresel bir problem olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella’yı Beyaz Saray’da ağırladı. İki lider görüşme sonrası Oval Ofis’te kısa birer açıklama yaptı. Başkan Barack Obama, ABD-İtalya ilişkilerinin mümkün olan en üst seviyede bulunduğunu belirterek bu durumun kendilerine dostluğun yanında bir çok zorlu meselede fevkalade stratejik işbirliği sağladığını kaydetti.

NATO müttefiki ve IŞİD’e yönelik küresel operasyonun üyesi ülkeler olarak Cumhurbaşkanı Mattarella ile Irak ve Suriye’deki durumu görüştüklerini kaydeden Obama, Cumhurbaşkanı’na İtalya’nın katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi. Obama, “İtalya, ABD ve diğer müttefiklerimizin, Libya’nın, IŞİD’in girişimlerini geri püskürtecek ve kendilerine güvenlik kapasitelerini artıracak yardımımızı sağlayacak hükümet kurması gayretlerini tartıştık.” dedi.

Avrupa’daki mülteci krizinin de gündemlerinde olduğunu kaydeden ABD başkanı, “Cumhurbaşkanına bunu sadece Avrupa’nın sorunu olarak görmediğimizi, bu problemi küresel bir mesele olarak, ABD için bir mesele olarak gördüğümüzü belirttim.” dedi. Obama, ABD’nin insani krizin ve insan kaçakçılığı yapan örgütlerin üzerine gidilmesi konusunda NATO ve Avrupalı müttefikleriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Mattarella, Başkan Obama’ya kendisini Washington’a davet ettiğinden dolayı teşekkür etti. ABD-İtalya ilişkilerinin 70 yıllık geçmişi olduğunu vurgulayan Mattarella, Obama ile çok sayıda mesele konusunda fikir birliğine vardıklarını belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.