Obama kitabında Erdoğan’ı anlattı: Hukuk ve demokrasiye bağlılığı sadece kendi iktidarı için

Obama kitabında Erdoğan’ı anlattı: Hukuk ve demokrasiye bağlılığı sadece kendi iktidarı için

ABD’nin ilk ve tek siyahi Başkanı olan Barack Obama’nın kitabı ‘A Promised Land’ (Vadedilmiş Toprak) çıktı. Dünya liderlerini anlatan kitapta Obama, Erdoğan izlenimlerine de yer verdi.

Nicolas Sarkozy’den Putin’e kadar dünyayı bir dönem ve hala yöneten siyasileri hem fiziksel hem de karakter olarak anlatan Obama, Erdoğan içinde ilginç ifadeler kullandı.

Euronews’te yer alan habere göre kitaptaki Erdoğan ile ilgili bölümü şöyle: “Şahsen, Erdoğan’ı cana yakın ve ricalarıma yanıt veren biri olarak buluyorum. Ancak ne zaman onu dinlesem, uzun boylu cüssesi biraz kanburlaşır, keskin sesi alınmalara ya da yakınmalara karşı yükselirdi. Demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlılığı, sadece kendi iktidarını koruduğu sürece var olacak gibi güçlü bir izlenime sahiptim.”

2008 yılında ABD Başkanı seçilen Barack Obama 8 yıl bu görevi yürüttü. ABD’nin ilk siyahi başkanı olma özelliğini taşıyan Obama, koltuğu kendisinden sonra seçimi kazanan Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a bıraktı. Obama’nın, 8 yıllık başkanlığı dönemindeki izlenimlerini kaleme aldığı kitabı ‘A Promised Land’ (Vadedilmiş Toprak) bugün raflardaki yerini aldı.