Obama İspanya Kralı 6. Felipe ile görüştü

Obama İspanya Kralı 6. Felipe ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, İspanya Kralı 6. Felipe’yi Beyaz Saray’da ağırladı.

Obama ve Kral Felipe Oval Ofiste gerçekleşen görüşmenin ardından kısa süren bir basın toplantısı düzenledi. İlk sözü alan Başkan Obama, Kral Felipe’nin İspanyalıların ABD’deki ilk yerleşim yeri olan ve 450. yıllını dolduran St. Augustine’deki kutlamalara katılmak üzere ABD’ye geldiğini hatırlattı. Ziyaretin bu yönüyle iki ülke insanları arasındaki uzun tarihi bağın önemini gösterdiğini söyledi.

Kral Felipe ile çok olumlu bir görüşme yaptıklarını dile getiren Obama, iki ülkenin Afgan güvenlik güçlerinin eğitilmesi, IŞİD ve Ortadoğu’daki diğer radikal gruplarla mücadele gibi meselelerin yanında istihbarat paylaşımı ve insani yardım alanlarda birlikte çalıştığını kaydetti. Obama, “Sayın majestelerine güvenlik anlaşmaları ve ikili ilişkiler dolayısıyla duyduğumuz derin memnuniyeti vurguladım” dedi.

Avrupa’daki mevcut mülteci sorununu da görüşme fırsatı bulduklarını kaydeden Obama, İspanya’nın giderek artan bu meselenin çözümü konusunda büyük çaba sarf ettiğini belirtti. Söz konusu meselenin Avrupa, ABD ve uluslararası toplum arasında bir işbirliğini gerektirdiğini ifade eden Obama, “İnsanların güvenliğinin sağlandığından, kendilerine insani değerlere uygun şekilde davranıldığından ve Suriye’deki devam eden krizin yol açtığı problemin kaynağıyla başa çıkılması gerektiğinden emin olunmalı.” dedi. Obama ABD olarak bu noktada üzerlerine düşeni yapmanın önemine inandıklarını sözlerine ekledi.

İspanya Kralı 6. Felipe, Beyaz Saray’a ilk kez resmi ziyaret gerçekleştirdiğini kaydetti. ABD ve İspanya arasındaki ilişkilerin uzun geçmişlere dayandığını dile getiren Kral Felipe, iki ülkenin bağımsızlık, birlik, demokrasi, insan hakları ve farklılıklara saygı gibi ortak değerleri bulunduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.