Obama: İklim değişikliğine karşı yeterince hızlı hareket etmiyoruz

Obama: İklim değişikliğine karşı yeterince hızlı hareket etmiyoruz

ABD Başkanı Barack Obama, dünya ülkelerine iklim değişikliği konusunda bir an önce harekete geçme çağrısı yaptı. Dünyadaki iklimin çok hızlı bir şekilde değiştiğini kaydeden Obama, söz konusu sorunun üstesinden gelinmesi adına yeterince hızlı adım atılmadığına vurgu yaptı.

Başkan Barack Obama, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından organize edilen GLACIER (Buzul) şeklinde kısaltılan ‘Küresel Lideler Arktik’te: İşbirliği, Yenilik, Angajman ve Dirençlilik  Konferansı’nda konuştu. Arktik ülkeleri dışişleri bakanları, bilim adamları ve sivil toplum temsicilerinden oluşan gruba seslenen Obama, “İklim, bizim üstesinden gelmek adına gösterdiğimiz çabalardan daha hızlı değişiyor. Baylar ve bayanlar bu değişmeli. Yeterince hızlı hareket etmiyoruz.” dedi.

SORUMLULUKLARIMIZI KABUL EDİYORUZ

Başkan Obama, insanlara ait faaliyetlerin iklimi değiştirdiğine vurguladı. Bu yönde Amerika olarak sorumluluklarını üstlenmeye hazır oldukları mesajını verdi. Obama, “ABD olarak bu problemin ortaya çıkmasındaki rolümüzü kabul ediyoruz. Bunun çözülmesine yardımcı olmak adına sorumluluğumuzu kabul ediyoruz. Bunu çözeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

İklim değişikliğinin durdurulamaması halinde dünyada bir ülke kalmayacağını kaydeden Obama, “İnsanlar acı çekecek. Ekonomi acı çekecek. Tüm ülkeler kendilerini şiddetli problemlerin içinde bulacak. Daha fazla kuraklık, daha fazla seller, artan deniz seviyeleri, daha fazla göçmenlik, daha fazla mülteci, daha fazla kıtlık, daha fazla çatışma.” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyaya harekete geçme çağrısı yapan Obama, “Şuanda başlarsak bu çözülebilir bir problem.” şeklinde konuştu.

KERRY: BU HERKESİN SORUMLULUĞU

Başkan Obama’nın öncesine kısa bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı John Kerry, bilim adamlarının konferans boyunca yaptığı sunumların harekete geçilmemesi halinde ortaya çıkacak sonuçları net bir biçimde ortaya koyduğunu dile getirdi.

Arktik’te yaşanan sorunun çözülmesi adına birilerinin harekete geçmesi için bekleyemeyeceklerini kaydeden Kerry, “Bugün şunu anladık ki bu herkesin sorumluluğudur.” dedi.

Arktik’te yaşanan sorunun uzun zamandan bu yana Başkan Obama’nın birincil önceliği olduğunu ifade eden Kerry, Başkan Obama’nın 2009’dan bu yana bu meselenin çözümü adına attığı adımlardan bahsetti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.