Obama Erdoğan ile Çin’de görüşecek

Obama Erdoğan ile Çin’de görüşecek

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çin’de düzenlenecek olan G-20 zirvesi kapsamında resmi bir görüşme yapacağını açıkladı.

Açıklamada iki liderin 4 Eylül’de görüşeceği ifade edildi. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana iki lider ilk kez yüz yüze görüşecek.

Obama’nın ulusal güvenlik danışmanlarından Ben Rhodes, Türkiye’nin Suriye’deki harekatının da Obama – Erdoğan görüşmesinde gündeme geleceğini söyledi.

Rhodes, Türkiye’nin Cerablus’u IŞİD’in elinden almak için başlattığı harekatı desteklediklerini ancak Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin Cerablus’un güneyine inerek YPG’nin içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle çatışmasını desteklemediklerini belirtti.

Ankara’nın 15 Temmuz darbe girişimi tasarlamakla suçladığı Gülen’in iadesi talebinin de Erdoğan – Obama görüşmesinde gündeme gelmesi bekleniyor.

ERDOĞAN PUTİN İLE DE GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 3 Eylül’de görüşeceği açıklandı. Türk medyası iki liderin Antalya’da oynanacak Türkiye – Rusya dostluk maçında biraraya geleceğini iddia etmiş ancak Rusya bunun doğru olmadığını belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.