Obama, Çin Cumhurbaşkanı Xi ile görüştü

Obama, Çin Cumhurbaşkanı Xi ile görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa’nın başkenti Paris’teki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP21) öncesinde Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüştü.

Çin medyasına göre, Paris’teki Xi ile Obama görüşmede ikili ilişkiler ve iklim değişikliği konuları ele alındı. Xi, Çin ve ABD’nin yeni tip büyük ülke ilişkileri kurma yönünden hareketle, çatışmazlık, karşı karşıya gelmeme, karşılıklı saygının yanı sıra işbirliği ve kazan-kazan sonucu veren ilkelere sıkı şekilde bağlı kalması gerektiğini söyledi.

Resmi Xinhua ajansına göre, Xi ayrıca, iki ülkenin makro ekonomi politikasındaki koordinasyonu güçlendirmesi, son iklim konferansında öngörülen hedefe ulaşılmasını hızlandırması gerekliliğine işaret ederek, yapıcı yollarla fikir ayrılıkları ve hassas sorunları kontrol altına alması gerektiğini vurguladı.

Xi, dün de Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmüştü.

Resmi adı, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 21. Taraflar Konferansı olan toplantıya, 150 devlet veya hükümet başkanı katılıyor.

Toplantıda, 1997 Kyoto Protokolü’nün sona ermesine müteakip, 2020’ye kadar sera gazlarını azaltmak için yeni bir uluslararası anlaşmaya varılması hedefleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.