O pilot hastalığını saklamış

O pilot hastalığını saklamış

Fransa Alplerine çakılan uçağı düşürdüğü iddia edilen yardımcı pilotun sağlık bilgilerinin işvereninden sakladığı belirtildi.

Düsseldorf savcılığından yapılan açıklamada yardımcı pilot Andreas Lubitz’in dairesinde yapılan aramalarda herhangi bir intihar notu veya dini içerikli bilgiye rastlanmadığı ancak gizlenmiş sağlık kayıtları bulunduğu ifade edildi. Savcılık bu kayıtlardaki bilgilerin ise Germanwings’e anlatılmadığını da söyledi.

Alman Havacılık Dairesi ise Lubitz’in uçuşa elverişli olduğuna dair sağlık kaydı olduğunu ancak bu belgede bir sağlık sorununun olduğunun da not edildiğini açıkladı. Hastalığın ne olduğu ise söylenmedi.

Olayı araştıran yetkililer şimdi Lubitz’in ailesinin geçmişine, finansal durumuna ve insanlarla iletişim yaşamakta zorluk çekip çekmediğine bakılacağını açıkladı.

Bunların dışında yardımcı pilotun depresyon veya başka bir psikolojik hastalıkla alakalı tedavi görüp görmediğinin de araştırılacağı öğrenildi.

Salı günü Barselona’dan kalkıp Düsseldorf’a gitmek için havalanan Germanwings’e ait uçak Fransız Alplerinde çakılmıştı. 150 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından yapılan araştırmalar sonucunda yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceği ihtimalinin yüksek olduğu belirtilmişti.

Karakutu ve video kayıtlarından elde edilen bilgiler ışığında yardımcı pilot Andreas Lubitz’in uçak havalandıktan bir süre sonra kokpitten dışarı çıkan kaptan pilotun arkasından kapıyı kilitlediği ve uçak düşene kadar kimsenin içeri girmesine izin vermediği öğrenilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.