O hukuk bürosu itiraf etti: Bizi Türk hükümeti kiraladı

O hukuk bürosu itiraf etti: Bizi Türk hükümeti kiraladı

Twitter fenomeni Fuat Avni tarafından geçtiğimiz hafta ortaya atılan Amsterdam Hukuk Bürosu iddiası, firmanın kurucusu Robert Amsterdam tarafından doğrulandı.

Türk hükümeti tarafından kiralandıklarını itiraf eden Amsterdam &LLP Partners kurucusu Robert Amsterdam, Washington’da düzenlediği basın toplantısında “Evet, bizi Türk hükümeti tuttu.” dedi. Toplantıda 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını ‘hükümete darbe’ olarak niteleyen Amsterdam, “Gülen Hareketi, siyaset yapmak istiyorsa parti kursun” dedi.

Robert Amsterdam, “Fuat Avni isimli Twitter fenomeni, sizin Hizmet Hareketi karşıtı propaganda yapmanız için Türk hükümeti ile anlaştığınızı iddia etti. Türk Hükümeti için mi çalışıyorsunuz?” şeklindeki bir soruya ise “Evet. Türk hükümeti tarafından kiralandık.” cevabını verdi.

İddialarının doğru olduğunu ileri süren Amsterdam, bu yönüyle Türk hükümeti tarafından tutulmalarının bir anlam taşımadığını kaydetti.

TOPLANTIYA BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARI DA KATILDI

Amsterdam’ın basın toplantısını aralarında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde görevli yetkililerinin de bulunduğu küçük bir grup tarafından takip edildi.

Robert Amsterdam basın toplantısının ardından “Hükümet kanadından sizinle kim irtibata geçti?” sorusuna cevap vermekten kaçındı. Amsterdam Hukuk Bürosu kurucusu, Türk hükümetiyle anlaştıkları ücret hakkında bilgi vermedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni, Robert Amsterdam ile ilgili attığı twitlerinde, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yoğun araştırmaları sonucu İbrahim Kalın’ın İngiltere’de Amsterdam Hukuk Bürosu ile irtibat kurduğunu iddia etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.