Nuland: Nükleer saldırı tehdidi boş laf

Nuland: Nükleer saldırı tehdidi boş laf

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Kuzey Kore’nin ABD’yi nükleer silahlarla tehdit etmesini ‘boş laf’ olarak değerlendirerek, ülkenin bu tarz bir saldırıya hazırlıklı olduğunu ifade etti.   

Başkent Washington’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Nuland, Kuzey Kore’nin bu tehdidinin şaşırtıcı ve yeni olmadığını söyledi. Nuland, “Bu rejim dış dünyayla ilişkilerini geliştirmek için karşısına çıkan pek çok fırsatı değerlendiremedi” dedi.

Nuland ayrıca, ABD’nin Kuzey Kore’den gelebilecek bir füze saldırısına karşı savunmalarının hazır olduğunu kaydetti.

Kuzey Kore’nin, 1950-1953 Kore Savaşı’nı sona erdiren Güney Kore’yle ateşkes anlaşmasını 11 Mart’ta iptal etme tehdidini de değerlendiren Nuland,  ateşkes anlaşmasının Kore Yarımadası’nda barış ve güvenliği sağlayan önemli bir etken olduğunu belirterek, Kuzey Kore’nin anlaşmanın kendi tarafındaki yükümlülüklerine bağlı kalmasını ısrarla tavsiye etti.

BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye yeni sert yaptırımları öngören kararı oy birliğiyle kabul etmesinden dolayı da duydukları memnuniyeti ifade eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, “uluslararası toplumun bu gibi konularda tek ses olabilmesinin” tatmin edici olduğunu dile getirdi.

BM Güvenlik Konseyi’nin, Kuzey Kore’nin en yakın müttefiki Çin ile ABD tarafından hazırlanan kararın oybirliğiyle kabul etmesi, Kuzey Kore’ye, uluslararası toplumun, balistik füzeyle nükleer denemeler ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının tekrar tekrar ihlal edilmesini kınadığına ilişkin güçlü bir mesaj gönderiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.