Nuland: Kıbrıs sorununun çözümü için desteğimiz sürecek

Nuland: Kıbrıs sorununun çözümü için desteğimiz sürecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın Avrasya ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ı kabul etti.

Nuland, Akıncı ile görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, adada kalıcı bir çözüm bulunması için devam eden müzakerelere ABD’nin desteğinin devam edeceğini belirtti.

Nuland, görüşmenin çok olumlu geçtiğini, devam eden müzakerelerin olumlu sonuçlanacağı konusunda ümitli olduklarını, her iki liderin bir çözüme ulaşılması yönünde cesur kararlar aldığına inandıklarını kaydetti.

Mustafa Akıncı ile bölge özelinde de değerlendirme yaptıklarını ifade eden Nuland, adada bulunacak çözümün sadece adadaki halklar için değil, istikrara, uzlaşıya ve olumlu örneğe ihtiyacı olan bölge açısından da öneminin ele alındığını belirtti. Nuland, “ABD bu süreci desteklemeye devam edecek, zorlu adımları atarken liderlere destek vermeye devam edecek. Ancak bunun Kıbrıslı bir süreç olmasını da istiyoruz.” dedi.

NULAND, ANASTASIADIS İLE DE BİR ARAYA GELDİ

Victoria Nuland, Akıncı’dan önce Rum Başkanlık konutunda, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Nuland, konuttan çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD’nin rolünün “gelişme aşamasında bulunan güçlü süreci ve Kıbrıslılar için Kıbrıslılardan gelecek bir çözümü desteklemek olduğunu” söyledi. Anastasiadis ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Nuland, “ABD’nin, iki liderin barış için gerçekleştirdiği sıkı çalışmadan gerçek anlamda cesaret aldığını” da ifade etti.

Kıbrıslılar için Kıbrıslılardan gelecek bir anlaşmanın güçlü destekçilerinden olduklarını ifade eden Nuland, rollerinin gelişme aşamasında bulunan bu güçlü süreci desteklemek olduğunu söyledi ve bugün burada bunu yaptıklarını dile getirdi. ABD ile Güney Kıbrıs arasındaki ikili işbirliğinin, ekonomi ve güvenlik açısından büyümekte olduğunu da söyleyen Nuland, Kıbrıs halkının tamamının bundan yararlanacağı zamanın gelmesini umduğunu sözlerine ekledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.