‘Norveçliler yerine Müslümanları öldürseydi kahraman olurdu’

‘Norveçliler yerine Müslümanları öldürseydi kahraman olurdu’

İngiliz aşırı ırkçı örgüt English Defence League’in (EDL) önde gelen bir üyesi, Norveçli katil Anders Behring Breivik’in 77 kişiyi öldürdüğü saldırıyı savunarak, “Norveçliler yerine Müslümanları hedef alsaydı bir kahraman olurdu.” dedi.

İngiltere’nin Essex bölgesinde yaşayan EDL üyesi Gil Gould, sosyal paylaşım sitesinden ‘Mick Wittman’ müstear ismiyle yayınladığı mesajında, Breivik’in saldırıyı gerçekleştirmedeki amacını çok iyi anladığını, ancak Norveçli fanatiğin yanlış hedef seçtiğini belirtti.

Gould mesajında, “Breivik’in bu saldırıyı neden yaptığını anlıyorum. Fakat hedef olarak beyinleri yıkanmış Norveçli gençleri seçmesi büyük bir hataydı. Bunun yerine problem oluşturan pislik Müslümanları tercih etseydi, herkesin gözünde büyük bir kahraman olacaktı.” ifadelerine yer verdi.

İngiltere’nin en radikal ırkçı örgütü olarak bilinen EDL yöneticilerinin, geçtiğimiz yıl 77 kişiyi öldüren Norveçli katil Breivik’in de akıl hocalığını yaptığı iddia ediliyor. Breivik’in, saldırıdan kısa süre önce, birçok EDL üyesinin e-posta adresine ‘manifestosunu’ gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.