Norveçliler, Nobel Barış Ödülü’nün AB’ye verilmesini protesto etti

Norveçliler, Nobel Barış Ödülü’nün AB’ye verilmesini protesto etti

Norveç’in başkenti Oslo’da toplanan çok sayıda Norveçli, özellikle Doğu Avrupa’da ekonomik yoksullukla mücadele eden bunca insan varken, Nobel Barış Ödülü’nün bu yıl Avrupa Birliği’ne (AB) layık görülmesinin anlaşılamaz olduğunu dile getirdi.
    
Ellerinde meşalelerle Oslo’da toplanan Norveçliler, Nobel Komitesi’nin aldığı kararı protesto etti. uluslararası barış örgütleriyle birlikte AB’ye karşı organizasyonların öncülüğünde düzenlenen gösteriye Norveçlilerin yanısıra diğer ülkelerden katılımcılar da destek verdi.
    
Protesto gösterisine katılanlar, Avrupa ülkelerinde devam eden ekonomik krize rağmen, askeri harcamalara ayrılan payın yüksekliğinden yakındı, gelir farkı nedeniyle, toplumsal çatışmaların yaşanabileceğine dikkati çekti. Protestocular, böyle bir dönemde dünya kamuoyunun da büyük bölümünün, Nobel Barış Ödülü’nün AB’ye verilmesine karşı olduğunu savundu.
    
Nobel Barış Ödülü, Oslo’da yarın düzenlenecek törenle AB’ye verilecek. AB’ye üye ülkelerin hükümet başkanları ile birçok liderin katılacağı tören için güvenlik önlemleri de artırıldı. Çok sayıda polisin görev yapacağı başkentteki tören boyunca hava trafiğinin de duracağı bildirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.