Nijerya’da camiye saldırıda ölü sayısı 60’a yükseldi

Nijerya’da camiye saldırıda ölü sayısı 60’a yükseldi

Nijerya’da hafta sonu camide ibadet edenlere yapılan saldırıda ölenlerin sayısının 60’a yükseldiği bildirildi. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’ye bağlı Konduga köyünde gerçekleşen saldırıda 20 Boko Haram üyesinin yakalandığı açıklandı.

Cami saldırısı ile aynı bölgede eş zamanlı gerçekleşen bombalı eylemde ise 12 sivil hayatını kaybetti. Ayrıntıları dün akşam belli olan saldırının ardından yapılan ilk açıklamada ölü sayısı 44 olarak verilmişti.

Sokoto eyaleti askeri kaynaklarından verilen bilgide, saldırıyı gerçekleştiren Boko Haram örgütünün liderlerinden Malam Mubarek’in de yakalananlar arasında olduğu aktarıldı.

Boko Haram’ın Ramazan ayından sonra bombalı saldırılara başlayacağı istihbaratını alan Nijerya güvenlik güçleri tedbirleri artırarak, teyakkuz durumuna geçti.

Hafta sonu kanlı saldırının yapıldığı Borno eyaleti, Nijerya’nın Mayıs’ta olağanüstü hal ilan ettiği 3 kuzey eyaletinden birisi.

Nijerya’nın kuzeyinde 2009’dan beri ‘şeriata’ dayalı bir düzen kurmak için hükümete karşı silahlı mücadele veren Boko Haram (Batı eğitimi yasak) örgütü, sadece son bir ayda Kano eyaletinde 169 kişiyi öldürdü. Nijerya, Boko Haram ile Ensari gruplarını terör listesine aldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.