New York Times’tan yolsuzluk tapelerine ‘dizi’ benzetmesi

New York Times’tan yolsuzluk tapelerine ‘dizi’ benzetmesi

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times, yolsuzluk operasyonları sonrası sosyal medyaya düşen ses kayıtlarının  Türkiye’de bir dizi gibi takip edildiğini yazdı. Gazetenin bugün yayınlanan haberinde Türk halkının dizilere olan merakına vurgu yapılıyor. Yıllar önce Dallas’ın bağımlılık olduğu şimdi ise Muhteşem Yüzyıl adlı dizinin Türkiye ve Ortadoğu’da saplantı haline geldiği ifade ediliyor.

Haberin yazarı Tim Arango, Türkiye’deki dizi kültüründen bahsetmesinin ardından sözü yolsuzluk operasyonlarına getiriyor. Arango, “Fakat şimdiyse Türkiye’de izlenen şov ülkenin kendi siyasi krizi” ifadesini kullanıyor.

Düzenli olarak sızdırılan telefon konuşmalarını modası geçmiş dizilere benzeten Arango, “Bunlardan en sansasyonel olanı pazartesi akşamı yayınlandı. Dinlenen telefon konuşmasında operasyondan tedirgin olan Başbakan Recep Tayyip Erdogan’ın oğluna on milyonlarca doları evden çıkarmasını söylediği duyuluyor.” ifadesine yer verdi.

Yolsuzluk skandalı ile başlayan sürecin düzenli tapelerle bir diziye dönmüş durumda olduğu belitilen haberde ses kayıtlarının bir çok Türk için ise devam eden serinin son bölümü anlamına geldiği ifade ediliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.