NBA yıldızlarından Kanter: ABD dışında kendimi güvende hissetmiyorum

NBA yıldızlarından Kanter: ABD dışında kendimi güvende hissetmiyorum

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) New York Knicks’de oynayan milli oyuncu Enes Kanter’in güvenlik gerekçesi ile Londra’ya gitmemesi ABD medyasında geniş yankı uyandırdı.

Son olarak ABD’nin önde gelen kanallarından CNN ve CBS’in canlı yayınına katılan Kanter, 17 Ocak’ta Washington Wizards ile Londra’da oynanacak maça neden gitmediğini ve sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditlerini detaylı bir şekilde anlattı.

New York Times ve BBC gibi önemli haber kuruluşları Kanter’in aldığı ölüm tehditlerine geniş bir şekilde yer verdi.
AMERİKAN VATANDAŞI OLANA KADAR ÜLKEDEN AYRILMAM RİSKTİR
ABD’nin kendisini güvende görmediğini belirten Kanter, 2021 Amerikan vatandaşı olacağını o zamana kadar ülkeden ayrılmanın kendisi için risk olacağını söyledi.

CNN’den Hala Gorani’nin konuğu olan Kanter, neden Londra’ya gidemediğinin hikayesini anlattı. Gorani, Kanter’in NBA’nin yetenekleri arasında yer aldığını bunun yanında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı açıktan eleştiren bir isim olarak tanıttı.

Ünlü sunucunun “Londra’da gelirsen bir suikast olabileceğinden neden endişe ediyorsun, bunu açıklar mısın?” sorusuna Kanter “Londra’ya gitmekten büyük mutluluk duyacağımı takım arkadaşlarıma ve dış ilişkiler ofisindekilere söyledim. Ama Erdoğan’ın yurt dışında yaptığı operasyonlardan dolayı hayatımdan endişe ettim. Operasyonlarda hükümeti eleştiren kişiler avlanıyor. Muhalif olan gazeteciler, toplum liderleri ve öğretmenler kaçırılarak Türkiye’ye götürülüyor. Bundan korktum.”cevabını verdi.
LONDRA’YA GİDECEK OLSAYDIM GÜVENLİK GÖREVLİLERİ 7/24 BENİMLE BİRLİKTE OLACAKTI
Londra seyahati ile ilgili sosyal medyada yorum yaptıktan sonra çok sayıda ölüm tehdidi aldığına dikkat çeken genç pivot yaşadıklarını “Önce takımım Londra’ya gidebileceğimi söyledi. Ama Londra’da güvenlik görevlilerinin 7/24 bana eşlik edeceğini söyledi. Sadece çalışma salonundan otel odasına gidebileceğimi söylediler. Sonra takım arkadaşlarım ve yetkililer risk almayalım senin burda (New York’ta) kalman daha iyi olur önerisinde bulundular.” şeklinde aktardı.

Sunucunun, “güvenlikle birlikte vize sorunu nedeniyle Londra’ya gidemediğin yönünde bazı açıklamalar oldu. Bunlar hakkında ne söyleyeceksin?” sorusuna Kanter, beraberinde getirdiği ve dünya genelinde seyahat edebileceğini ispatlayan kağıdı canlı yayında gösterdi. Ünlü oyuncu, seyahat izninin olduğunu ve Londra’ya ölüm tehdidi nedeniyle gidemediğini yineledi.
FETHULLAH GÜLEN SORUSU
CNN’in tecrübeli sunucusu Kanter’e Fethullah Gülen’e olan yakınlığını da sordu. Kanter, 15 Temmuz darbe girişiminden kimin daha fazla faydalandığına bakılması gerektiğini hatırlatarak “Türk hükümeti Gülen’in iadesini istiyor ama ellerinden bir tek kanıt yok. Gülen’in ABD’de bir trafik cezası dahi yok. 80 yaşında hasta ve masum bir insan. Basit bir hayat yaşıyor. Tek yapmak istediği şey küresel bir barış sağlamak. 2-3 haftada bir onu ziyaret etmeye çalışıyorum. Onun tek söylediği hayatta önemli olan şey farklılıklarınızı bir kenara koyarak ortak değerlerle birlikte yaşamınızdır diyor. Türk hükümetinin onun hakkında bu şekilde konuşması çok üzücü.”şeklinde konuştu.

CBS’e de katılan Kanter, Londra’ya neden gidemediğini anlattı. Kanter, Türkiye’de darbe girişiminden sonra yüzlerce gazetecinin gözaltına alındığı ve binlerce masum insanın mağdur edildiğine dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.