NATO sonuç bildirisinde IŞİD ve Rusya vurgusu

NATO sonuç bildirisinde IŞİD ve Rusya vurgusu

Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülke liderinin katıldığı NATO zirvesi sona erdi. Açıklanan sonuç bildirisinde IŞİD’le mücadeleye geniş yer ayrılırken, Rusya’nın Karadeniz’de varlığını artırmasının risk oluşturduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi temsil ettiği zirvede, Rusya’nın artan askeri hareketliliği, IŞİD başta olmak üzere terörle mücadele, Suriye krizi, Afganistan ve Ukrayna’da yaşanan gelişmeler ele alındı.

Sonuç bildirisinde Rusya’nın NATO toprakları çevresinde provokatif eylemler içinde bulunduğu, tehdit ve güç yolu ile siyasi amaçlarını gerçekleştirmeye yöneldiği ve bölgesel istikrarsızlığın da kaynağı olduğu suçlaması yapıldı.

Rusya’nın Suriye politikalarının da eleştirildiği açıklamada, Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının müttefikler ve diğer ülkeler açısından risk oluşturduğu kaydedildi.

IŞİD VE ESED’E KINAMA

Suriye’de başarının geçiş süreci ile birlikte meşru hükümetin kurulmasına bağlı olduğu belirtilen açıklamada, Beşşar Esed yönetiminin sivillere yönelik şiddeti ve IŞİD, El Nusra ve diğer BM tarafından kabul edilen terör örgütlerinin uyguladığı şiddet kınandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.