NATO liderlerini Chicago’da bir Türk ağırlayacak

NATO liderlerini Chicago’da bir Türk ağırlayacak

NATO liderleri 20-21 Mayıs tarihlerinde ABD’nin Chicago şehrinde bir araya gelecek. Dünya liderlerini ise bir Türk ağırlayacak. İttifak tarihinin en geniş katılımlı toplantısını Chicago’da organize edecek 71 kişilik komitede ilk defa yer alan Türk vatandaşı Mevlüt Hilmi Çınar, dünya liderlerine “Chicago’ya hoş geldiniz” diyecek. Mevlüt Çınar, dünya liderlerine bir yandan Chicago’yu diğer yandan Türkiye’yi anlatacak.

Niagara Vaktfı başkan yardımcısı sıfatıyla yaptığı diyalog faaliyetleriyle tanınan Mevlüt Çınar, NATO Karşılama Komitesi Başkani Lori Healey’in teklifi üzerine bu görevi kabul ettiğini söyledi. Komitede Müslüman ve Türk olarak görev almanın kendisini onurlandırdığını ifade eden Çınari görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacağını dile getirdi. Komitede yer alması teklifinin kendisini çok şaşırtmadığının vurgulayan Çınar vakıf olarak yaptıkları çalışmalar sayesinde toplumun her kesiminden insanlarla bir araya geldiğini belirtti.

Chicago’nun bir temsilcisi olarak göreve çağrılmasını “İçinde yaşadığınız toplumun size ne kadar güvendiğini ve çalışmalarınızı takdir ettiğini anlama adına önemli.” sözleriyle değerlendiren Mevlüt Çınar, “Niagara Vakfı, Chicago toplumunun her kesimiyle; siyasetten, dini camiaya, akademiden, medyaya, öğrenci gruplarından, sivil toplum kuruluşlarına kadar, herkesle sıcak ilişkileri olan, hepsini bir araya getirip, kültürel farklılıklarımızı kutlayan bir kurum olarak kabullenildi. Bu sahada size güvenilmesi ve NATO gibi önemli bir mevzuda şehirin temsilinde ve organizelerde görev almanız, temsil ettiğiniz misyon adına, vatanımız adına çok anlamlı ve değerli. Tabii ki, anlatamayacağım derecede gurur verici.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.