NATO, Ege’de mülteci akınına müdahaleyi görüşecek

NATO, Ege’de mülteci akınına müdahaleyi görüşecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yarın başlayacak savunma bakanları toplantısında Avrupa’ya mülteci akınına müdahil olunması talebini ele alacak.

Bugün Brüksel’de basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, konuyla ilgili olarak Türk ve Alman savunma bakanlarıyla telefonda görüştüğünü ve Türkiye’nin konuyu gündeme getireceğini söylediğini aktardı. Stoltenberg, “Türk bakanın toplantıda konuyla ilgili detaylı bilgi vereceğini tahmin ediyorum” dedi. Mülteci krizinin tüm müttefikleri etkilediğine dikkat çeken NATO Genel Sekreteri, Türkiye’nin talebini müttefiklerin ciddiyetle ele alacağından emin olduğunu kaydetti.

Dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında Ankara’da yapılan görüşmede NATO’nun mülteci akınına karşı Türk sahil güvenlik ekipleri ve AB sınır koruma kurumuna yardımcı olması ihtimali de ele alınmıştı.

“SURİYE’DE YEREL KUVVETLERİN EĞİTİLMESİ DAHA İYİ BİR ÇÖZÜM”

Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarının ülkede siyasi müzakereleri zorlaştırdığını belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, tüm tarafları gerginliği düşürmeye çağırdı.

Körfez ülkelerinden bazılarının terör örgütü IŞİD’le savaşmak üzere Suriye’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıklaması ve Türkiye’nin de bu harekata bir şekilde katılması ya da destek vermesi ihtimalinin sorulması üzerine NATO Genel Sekreteri, Irak ve Suriye’de yerel güçlerin IŞİD’e karşı eğitilmesinin, dışarıdan güç göndermeye göre uzu vadede daha iyi bir çözüm olduğuna inandığını dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.