Müslümanlara sopa ve palalarla saldırıyorlar

Müslümanlara sopa ve palalarla saldırıyorlar

Myanmar’ın kuzeydoğusunda 130 bin nüfuslu dağlık Lashio kentinde Budist çetelerin Müslüman nüfusa yönelik saldırıları ikinci gününde de devam etti.

İlk gün bir cami ve bir yetimhanenin yanı sıra pek çok ev ve işyerini de ateşe veren saldırganlar, dün de şehirde terör estirdi.

Motosikletler ile sokakları dolaşan sopa ve palalı çeteler, şehirdeki turistlerin haber ajanslarına yansıyan ifadelerine göre, gördükleri her Müslüman’ı öldürme niyetindeler. Bu bilgilere göre saldırganlar arasında Budist rahipler de bulunuyor. Müslümanların ise yaşadıkları evleri terk ederek şehrin nispeten daha güvenli bir bölgesine kaçtıkları söyleniyor. Şu ana kadarki saldırılarda 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin de yaralandığı gelen haberler arasında. İkinci gününde devam eden şiddet olayları, müdahale için bölgeye sevk edilen askerlerin sükuneti teminde başarısız olduklarını gösteriyor. Şehirdeki olaylar, Müslüman bir erkeğin tartıştığı Budist bir kadını üzerine benzin dökerek yaktığı haberlerinden sonra önceki gün başlamıştı.

Dini motifli çatışmaların eksik olmadığı 60 milyonluk Myanmar’da Müslümanlar, nüfusun yüzde 5’ini teşkil ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.