Müslümanlara hakaret eden duvar yazıları, Kanada’yı ayağa kaldırdı

Müslümanlara hakaret eden duvar yazıları, Kanada’yı ayağa kaldırdı

Kanada’da bir tren istasyonuna yazılan nefret dolu yazılar Kanadalıların tepkisini çekti.

Calgary şehrindeki Tuscany tren istasyonundaki yazılarda Müslümanlara ve Suriyeli göçmenlere ağır hakaretler yer alıyordu. İstasyonun otoparkındaki bazı araçlar da aynı şekilde kimliği belirsiz  kişilerin boyalı saldırısına maruz kaldı. Saldırganlar araçların üzerinde ‘Müslümanları öldürün’ diye yazdı.

araba“Bu bir nefret suçu. Kabul edilemez” diyen Calgary Emniyet Müdürlüğü Nefret Suçları Koordinatörü Eric Levesque, olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü söyledi. Yazıların Perşembe akşamı fark edildiğini belirten Levesque, olayın faili olduğu tahmin edilen iki kişinin arandığını kaydetti.

Boyanan araçlardan birinin sahibi Brian Durocher yerel basına verdiği röportajda olanlara bir anlam veremediğini söyledi.

Bir Kanadalı olarak bu saldırının kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten Durocher, “Biz bu değiliz. Biz bu şekilde davranmayız. Bir insanın böyle bir saldırıyı niye gerçekleştireceğini anlayamıyorum” dedi.

İstasyon duvarındaki yazıların hemen silinmesi talimatını veren Calgary Ulaşım Dairesi Başkanı Ron Collins ise hakaretlere sert tepki gösterdi. Yazıların ‘alçakça’ olduğunu söyleyen Collins, “Bu hakaretler biz Kanadalıları asla yansıtmıyor” diye konuştu.

Write a comment

1 Comment

  1. HULİSİ ŞARKLI December 10, 02:13

    BÜTÜN İNSANLARI YARATAN ALLAHTIR.ALLAHIN VERDÎĞİ CANIDA ANCAK ALLAH ALIR.ALLAHIN YARATTIĞI BİR İNSANI HİÇ KİMSENİN KÙÇÜK GÖRMEYE HAKKI YOKTUR.BÜTÜN İNLANLAR KARDE$DÎR

Only registered users can comment.