Mursi’ye 20 yıl hapis

Mursi’ye 20 yıl hapis

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye 20 yıl hapis cezası verildi.

Mursi, kamuoyunda “İttihadiyye olayları” olarak bilinen protestocuların ölümüyle ilgili davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın açıklanmasından sonra Mursi taraftarları, Kahire başta olmak üzere bir çok kentte polis ile çatıştı.

Hakim Ahmed Sabri, 2012’de yaşanan olaylara dair ‘şiddete teşvik’ suçlamasıyla Muhammed Mursi’nin yanı sıra dönemin cumhurbaşkanlığı yetkilileri Esad eş-Şeyha, Ahmed Abdülati, Eymen Hüdhüd, Ala Hamza, Rıza es-Savi, Lemlum Mekkavi Cuma, Hani Seyyid Tevfik, Ahmed el-Muğiyr, Abdurrahman Izz ile Mısır’da direnişin sembolü haline gelen şehit Esma Biltaci’nin babası Muhammed el-Biltaci, Isam el-Aryan, Vecdi Guneym’in “20 yıl ağırlaştırılmış hapis ve 5 yıl polis gözetimine tabi tutulmasına kara verildiğini” açıkladı.

6 NİSAN HAREKETİ ‘TERÖRİST’ İLAN EDİLDİ

Öte yandan Mısır mahkemesi, mevcut yönetime ve Müslüman Kardeşler’e (İhvan-ı Müslimin) karşı olmakla bilinen ‘Tahrir Devrimi’ öncülerinden 6 Nisan Hareketi’ni de İhvan’ın ardından terörist listesine aldı.

6 Nisan Hareketi ve üyelerinin, terör listesine alınmasının gerekçesi olarak ise ‘polis öldürmeleri’ gösterildi. 6 Nisan Hareketi, 25 Ocak 2011’deki devrimde sosyal medyayı kullanarak gençleri Tahrir Meydanı’na toplamasıyla biliniyordu.

Geçtiğimiz yıl 15 kurucusunun tutuklandığı harekete ‘devletin imajına zarar vermek’ ve ‘dış ülkelerle casusluk faaliyetlerine girmek’ suçlamaları yapılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.