Mursi: Gazze’ye saldırının bedeli ağır olacak

Mursi: Gazze’ye saldırının bedeli ağır olacak

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Cuma namazından sonra yaptığı konuşmada İsrail’in saldırısıyla ilgili olarak, ”Gazze’ye saldırmanın bedeli ağır olacak” dedi.

Mursi, Kahire’de Fatima el-Şerbetli Camisi’nde kılınan cuma namazının ardından yaptığı konuşmada, ”Mısır artık eski Mısır değil. Gazze’ye saldırıların devam etmesi durumunda bedeli ağır olacak” diye konuştu.

Mursi, İsrail hakkında, ”Emin olun saldırı ve düşmanlıklarının bedeli çok ağır olacak ve bunun sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Mısır gençleri adına saldırganlara seslendiğini kaydeden Mursi, şöyle konuştu: ”Mısır, Gazze’yi yalnız bırakmayacak ve saldırılarınız karşılığında siz de emniyette olmayacaksınız, bu topraklarda düşmanlık yaparak karşılığında iyilik bulamayacaksınız. Savaş ve kanla hiçbir zaman istikrar sağlanamaz. Akan bu kanlar üzerinize lanet olarak yağacaktır.”

Mısır halkının her zaman barış taraftarı olduğunu ve kimseye saldırmadığını ifade eden Mursi şunları söyledi: ”Ancak düşman karşısında her zaman topraklarını savunmuş ve onları geri püskürtmüştür. Biz her zamanki gibi barış taraftarıyız ancak Müslüman Arap ümmetlerini korumak için kalkanın en ön safında yer alırız. Bunun için resmi heyetimiz bugün Gazze’ye giderek onlarla olan dayanışmamızı, ‘Sizin başınıza gelen şey bizim başımıza gelmiştir, sizin çocuklarınızın dökülen kanı bizim çocuklarımızın kanlarıdır’ ifadeleri ile ilan etmiştir.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.