Muhalifler, Esed’in köyüne ilerliyor

Muhalifler, Esed’in köyüne ilerliyor

Suriyeli muhaliflerin Nusayrilerin yoğun olarak yaşadığı sahil bölgesinde 13 köyü ele geçirdikleri belirtildi. Muhaliflerin Esed’in köyü olan Kırdaha’ya doğru ilerlediği haberleri geliyor.

Suriye’nin sahil bölgesi Cebel El Ekrad (Kürt Dağları) mevkiindeki muhalifleri ile Esed güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Yönetime bağlı orduyu karşı “Müminlerin Annesi Ayşe” ismini verdikleri operasyonu gerçekleştiren muhaliflerin Nusayrilerin yoğun olduğu sahil bölgesinde ilk olarak 4 daha sonra 7 köyün kontrolünü ele geçirdikleri belirtildi. Muhaliflere ait, Ehrar el Şam, Muhacirin Tugayı, Nusra Cephesi, Sukur El İz, gibi birliklerin gerçekleştirdiği saldırıda yönetime destek veren toplam 11 köyün kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi. Buradaki stratejik bazı köyleri yönetimin bir üs olarak kullandığı ifade ediliyor. Esed yönetiminin bazı söz konusu köyleri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri bombalamak amacıyla bir üs olarak kullandığı kaydediliyor.

Muhaliflerin Lazkiye’nin sahil bölgesindeki, Kefriye, Burc Nebete, Burc Telek, Burc Burde, Nebete, Bumbke , Beyt Uşkuhi, Hambuşi, Cebel Durin Strayye, Mebene, Hırbıt el Bad, El Tirbe gibi köylerin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi. Yönetimin önemli bir üssü olarak kabul edilen sahil bölgesinde ilerleyen Muhaliflerin, Esed’in köyü olan Kırdaha’ya doğru ilerlediği haberleri geliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.