Muhalifler: ABD silah desteği sağlarsa Esed’i 6 ayda deviririz

Muhalifler: ABD silah desteği sağlarsa Esed’i 6 ayda deviririz

Suriyeli muhalifler, ABD’nin gerekli silah desteğinde bulunması durumunda Esed’i kısa sürede devireceklerini iddia etti. Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Selim İdris, “ABD taahhüt ettiği gibi gerekli silah desteğini sunarsa Esed’i 6 ayda deviririz” dedi.

Suriye’de Hizbullah milisleri destekli Esed ordusu stratejik Kuseyr kasabasını ele geçirmesinin ardından gözünü ülkenin kuzeyindeki Humus ve Halep’e çevirdi. Çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde ABD Başkanı Obama, Esed yönetiminin kırmızı çizgiyi geçerek ülkede kimyasal silah kullanmakla suçladı. ABD yönetimi, muhalifleri silahlandırma kararı aldığını duyurdu.

Washington yönetiminden gelen karar, muhaliflerce memnuniyetle karşılandı. El Arabiye televizyonunda yer alan habere göre Tümgeneral İdris, Batılı ülkelerden, Esed yönetimine karşı uçuşa yasak bölge oluşturarak, muhaliflere uçaksavar, tanksavar gibi gerekli silahların sağlanmasını istedi.

Muhalif Komutan İdris, “Gerekli silahların elde edilmesi durumunda yönetime bağlı orduyu 6 ay içinde hezimete uğratırız. Bu durum bize sağlanacak yardımın mahiyeti ve miktarına bağlı. Eğer destek az olursa, savaş uzun sürer. İyi bir şekilde koordine olduk. Ancak az bir eğitime ihtiyacımız var. Eğer bu eğitim ve silaha sahip olursak Esed yönetimini 6 ay içinde deviririz.” diye konuştu

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.