Muhalif lider Hatib: Artık yabancı güce ihtiyacımız yok

Muhalif lider Hatib: Artık yabancı güce ihtiyacımız yok

Uluslararası toplumun Suriye’nin tek meşru temsilcisi olarak tanıdığı Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu’nun Başkanı Ahmed Muaz el-Hatib, Beşşar Esed’i devirmek için artık yabancı müdahaleye ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Hatib, dünyanın Suriye’de akan kanı durdurmada çok geç kaldığını ifade ederken, “Suriye halkı korunmak için uluslararası güçlere muhtaç değil.” dedi. Batılı güçler ağır silahlar vermese bile muhaliflerin yine kazanacağını söyledi. Muhalif lider, Suriye için üç muhtemel senaryo olduğunu belirterek bunları şöyle sıraladı: 1-Esed, ölene dek savaşmayı seçer, 2-Rejim içindeki çatlak Esed’in sonunu getirir. 3-Esed müzakere yoluyla ülkeden ayrılır. Muaz el Hatib, Esed’in ayrılmaya karar vermesi halinde rejimle geçiş sürecini görüşmek üzere bir mekanizma kurulabileceğini kaydetti. Suriye’nin başkenti Şam’da devam eden çatışmalar ise şehir merkezine yayılıyor. Önceki akşam Şam’daki İçişleri Bakanlığı’nı hedef alan saldırının ardından dün de başkentin Katana bölgesinde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 16 kişinin öldüğü, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi.

 

Öte yandan, İçişleri Bakanı Muhammed el-Şiar’ın çarşamba günkü saldırıda yaralandığını ileri sürülürken Suriye yönetimi bunu yalanladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.