Mübarek’in öldüğü konusunda çelişkili haberler geliyor

Mübarek’in öldüğü konusunda çelişkili haberler geliyor

Mısır’ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek gün içinde tıbben öldüğü hem hükümet yetkilileri hem de basın tarafından açıklandı. Tutuklu bulunduğu hapishaneden askeri hastaneye kaldırılan Mübarek’in şimdi de ölmediği duyuruldu.

Ülkeyi 30 yıl diktatörlük ile yöneten Mübarek’in ölüp ölmediği konusunda çelişkili haberler geliyor. Mısır devlet haber ajansı MENA Mübarek’in felç geçirdiğini ve beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurmuştu. Daha sonra İç İşleri Bakanlığı sözcüsü de MENA haber ajansının geçtiği haberi teyit eden açıklamada bulundu. 

Tutuklu bulunduğu hapishaneden askeri hastaneye kaldırılan Mübarek’in buradaki yetkililerin verdiği bilgiye göre ölmediği dile getirildi. Askeri hastane ayrıca Mübarek’in felç değil kalp krizi geçirdiğini açıkladı. Askeri hastane Mübarek’in hastaneye geldiğinde kalbinin durduğu ancak daha sonra yapılan müdahale ile yeniden atmaya başladığını bildirdi. 

Arap Baharı sonunda yaklaşık 30 yıllık dikta yönetimini 16 ay önce yitiren Mübarek’in öldüğü haberlerinin belirsizliği Tahir Meydanı’nda orduyu rotesto etmek için birken binlerce Mısırlı arasında da şaşkınlığa neden oldu. 

Gün içinde Mısır devlet ajansı Mübarek’in sağlık durumunun kötüşeltiği, kalp atışı durduğu ve felç indiği yönünde haber geçmişti.
Mübarek, aylardır tedavi gördüğü hapishaneden çocukları Ala ve Cemal’in de tutuklu bulundukları Tora Hapishanesi’ne nakledilmişti. Hastaneye kaldırılmasıyla birlikte rahatsızlandığı öne sürülen Mübarek, eşi ve çocuklarını yanına istemiş, bu isteği de hapishane yetkilileri tarafından kabul edilmişti.
1981 yılında Enver Sedat’ın öldürülmesinden sonra yardımcısı olan Mübarek yönetime el koyarak ülkeyi 30 yıl süresince demir yumrukla yönetmişti. Geçen yıl 2 Haziran’da hapse atılan Mübarek, göstericilerin ölümünden dolayı ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Mübarek yüksek tansiyon, solunum yetmezliği depresyon gibi rahatsızlıklardan dolayı şikayetçiydi.   

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.