Mübarek’e ömür boyu hapis cezası

Mübarek’e ömür boyu hapis cezası

Mısır mahkemesinin, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile eski İçişleri Bakanı Habib el-Adli’nin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıklarını açıklamasının ardından cumhurbaşkanlığı seçiminin iki adayı Ahmed Şefik ile Muhammed Mursi, mesajlar yayımladı.
    
Cumhurbaşkanı seçimi adaylarından, Mübarek rejiminin son Başbakanı Şefik, sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla yayımladığı mesajda, mahkeme kararı hakkında yorumda bulunamayacağını belirtti.
    
Şefik, buna karşılık, ”Mübarek’in duruşmasının, bugünün Mısır’ın da hiç kimsenin kanunun üstünde olmadığını ve eski rejimi yeniden yaratamayacağını gösterdiğini” vurguladı.
    
Mesajında, Mübarek ile birlikte yargılanan İçişleri Bakanlığı yetkililerinin beraat etmelerine de değinen Şefik, mahkeme kararı hakkında yorumda bulunamayacağını açıklamasına karşın, beraat etmiş olmalarının bu kişilerin başvurdukları taktikleri onayladığı anlamına gelmediğini kaydetti.
    
Seçimdeki Müslüman Kardeşler örgütünün adayı, yıllarca Mübarek rejiminin baskılarına maruz kalan Mursi ise, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, karara sert tepki gösterdi.
        
Mursi, sözcüsü Ahmed Abdülatti aracılığıyla yaptığı değerlendirmede, kararı, ”şoke edici” bulduğunu belirterek, suçluların cezalandırılacağı sözünü verdi.
    
Abdülatti aracılığıyla yaptığı değerlendirmede Mursi, ”Şehitlerimizin kanı boş yere akmayacak. Mısırlılar olarak, adil bir ceza verilmesi ve bu ulusa karşı suçlar işlemiş bu kişilerin yeniden yargılanması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
    
Şefik ile Mursi, 16-17 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak.
        
Bugün karar duruşmasına çıkan Mübarek ve Adli, Mısır’da 18 gün süren hükümet karşıtı eylemler sırasında göstericilerin öldürülmesini önlemek için harekete geçmemekten suçlu bulunarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, kendileriyle aynı davada yargılanan İçişleri Bakanlığı’nda görevli 6 üst düzey polis yetkilisi ise beraat etmişti.
        
Mısır’da çıkan söz konusu gösterilerde 850’den fazla gösterici, çoğunlukla güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.
    
Mahkeme kararında ayrıca, yolsuzluk suçlamalarından da yargılanan Mübarek ve oğulları Cemal ve Ala’nın bu suçlardan beraat ettikleri ancak haklarında borsada manipülasyonda bulundukları gerekçesiyle açılan davanın süreceği belirtilmişti.


-Hapishaneye götürülen Mübarek fenalaştı-

Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in, müebbet hapse mahkum edilmesinin ardından hapishaneye götürülünce fenalaştığı belirtildi.

Devlet televizyonu, Tora hapishanesine helikopterle götürülen Mübarek’in fenalaştığını, derik lidere helikopterde tıbbi müdahale yapıldığını duyurdu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.