Moskova’nın trafik sorununu çözmek için 83 milyar dolar harcanacak

Moskova’nın trafik sorununu çözmek için 83 milyar dolar harcanacak

Trafik sorununda dünya birincisi olan Rusya’nın başkenti Moskova için çözüm çalışmaları başladı. Moskova şehir yönetimi ulaşım bölümü başkanı Maksim Liksutov, 2020’ye kadar akut haline gelmiş sorunun çözümü için 2,9 trilyon ruble (83 milyar dolar) harcama yapacaklarını açıkladı.

Moskovalıların beşte birinin trafikte günlük 3 saat zaman harcadığı bilgisini paylaşan Liksutov, günlük iş için halktan toplu taşıma araçlarını kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Yatırımlar çerçevesinde 2011’den bu yana 25 kilometresi yapılan metro için ek 130 kilometre daha inşa edilecek. Moskova metrosu halen 325 kilometre toplam uzunluğu ve 194 istasyonla günlük yaklaşık 7 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Yeni yollarla birlikte 400 kilometrelik otoyol modernize edilecek ve koordineli trafik ışık sistemleri ile donatılacak. Şehir merkezinde trafik ışıklarının azaltılması için üst ve alt geçit çalışmaları hızlandırılacak.

Moskova kent yönetimi trenyolu ağına da öncelik verecek. Buna göre Moskova Bölgesi bağlantı için 240 kilometrelik demiryolu yapılacak.

Bir diğer adım ise otoparklarla ilgili. Şehir merkezinde otomatik ödemeli otopark alanları oluşturulurken, bir kısım caddeler de trafiğe kapatılarak sadece yaya girişine açılıyor.

Navigasyon şirketi TomTom’un yaptığı, 5 kıtada 160’tan fazla şehrin trafik yoğunluğunu belirleyen en son ‘Trafik Sıkışıklık Endeksi’ne göre Moskova birinci, İstanbul ikinci sırada yer almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.