Mısırlı gazetecilerin duruşması ertelendi

Mısırlı gazetecilerin duruşması ertelendi

Mısır’da 412 gün hapiste kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi’nin bir sonraki duruşması, yargı kararı ile 22 Nisan’a ertelendi.

Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi, hapisteki diğer gazeteci Peter Greste’in serbest kalması ve sınır dışı edilmesinden kısa bir süre sonra serbest kalmıştı.

Gazeteciler serbest kaldıktan sonra aileleriyle bir araya gelmişti.

Kararla ilgili El Cezire’den yapılan açıklamada, “Kefaletle serbest bırakma kararı doğru yolda atılmış küçük bir adımdır. Bu adım Baher ve Muhammed’e 411 gündür ayrı olduğu aileleriyle vakit geçirme fırsatı verecek. Ancak hedef, mahkemenin doğru kararı vererek bu gülünç davayı tamamen düşürmesidir” ifadeleri kullanılmıştı.

Mısır Yargıtay Mahkemesi tutuklu El Cezire çalışanlarının yeniden yargılanma kararının gerekçesinin ‘delil yetersizliği’ ve ‘savunma hakkına özensizlik’ olduğunu açıklamıştı. Aynı zamanda Kanada vatandaşı olan Muhammed Fehmi, Mısır vatandaşlığından ayrılmıştı.

El Cezire muhabirleri Peter Greste ve Muhammed Fehmi ‘yalan haber yaymak’ ve darbe yönetimi tarafından ‘terör örgütü’ ilan edilen Müslüman Kardeşler’e yardım etmek suçlamasıyla yedi yıl hapse mahkûm edilmişti.

Baher Muhammed aynı cezanın yanı sıra, ‘silah bulundurduğu’ iddiasıyla üç yıl daha ceza alınca cezası 10 yıla çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.