Mısır’daki gösterilerin bilançosu artıyor

Mısır’daki gösterilerin bilançosu artıyor

Mısır’da dün başlayan ve bugün de devam eden gösterilerde çıkan olaylarda toplam 30 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde muhalif gruplar ile Müslüman Kardeşler taraftarları arasında son 2 günde yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 30’a yükseldiğini açıkladı. Resmi rakamlara göre ayrıca yaklaşık 700 kişi de yaralandı.

 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin göreve gelmesinin birinci yıl dönümünü dolayısıyla dün ülke genelinde muhalif gruplar gösterilere başlamıştı. Muhaliflere tepki olarak Mursi taraftarları da destek mitingi düzenlemişti.

 

Muhalif göstericiler ayrıca dün akşam Kahire’de Mukattam bölgesindeki Müslüman Kardeşler’in ana merkezine taşlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlemişti. Sadece Müslüman Kardeşler’in merkezinin önünde yaşanan çatışmalarda her iki gruptan da toplam 7 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Olaylar bugün de devam ederken, Müslüman Kardeşler taraftarı gençler ile muhalif gruplar arasında gerçek mermi ve molotof kokteylinin kullanıldığı çatışmalar yaşanıyor.

4 BAKAN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi aleyhine düzenlenen protesto gösterileri sonrası Turizm, İletişim, Turizm ile Hukuk İşleri ve Meclis bakanları görevlerinden istifa etti.   

4 bakan da istifa dilekçelerini bugün Başbakan Hisham Qandil’e sundu. Mursi tarafından atanan Turizm Bakanı Hisham Zazou ise geçtiğimiz ay da Luxor’da yaşanan turist öldürme olayı sonrası istifa edeceğini ifade etmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.