Mısır’da promosyonlu darbe

Mısır’da promosyonlu darbe

Mısır’ın başkenti Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda darbeye destek veren göstericilere askeri helikopterlerden hediye kuponları atıldı.

Atılan kuponlarda, ‘Tebrik ederiz 30 takım bardak kazandınız’, ’50 takım mutfak seti kazandınız’ yazılarının yer aldığı gözlendi.

Broşürlerde ayrıca kazanılan promosyonların nereden alınacağına dair adresler de yer aldı.

Tahrir’de bulunan ve darbeye destek veren 3 bin kadar gösterici, ordunun attığı promosyon kuponlarını alabilmek için birbiriyle yarışırken zaman zaman izdiham da meydana geldi.

‘Sisi aday değil’

Mısır ordu sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, bazı basın yayın organlarında yer alan “Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi’nin gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı” yönündeki iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Albay Ali, internetteki resmi sayfasından yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ve hiçbir doğruluk payı bulunmadığını ifade etti.

Sisi yahut herhangi bir ordu yetkilisi tarafından bu yönde bir açıklama yapılmadığına işaret eden Ali, Sisi’nin Mısır ordusunun lideri olmaktan gurur duyduğunu ve bundan daha fazla birşey beklemediğini belirtti.

Sözcü, basını da yapılan haberlerin doğruluğunu teyid etmeye, hata ve abartıdan uzak durmaya çağırdı.

Mısır yerel basınında, Mısır ordu sözcüsü Ahmed Muhammed Ali’nin, “Sisi’nin gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalinin bulunduğu” şeklinde açıklama yaptığı yönünde haberler yer almıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.