Mısır’da halk, Ramazan’a bu yıl buruk girdi

Mısır’da halk, Ramazan’a bu yıl buruk girdi

Mısır’da halk, bu sene Ramazan’a bir gün Türkiye’den geç başladı. Askeri yönetimin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden alarak, yönetime el koymasından sonra başlayan gösterilerin gölgesinde ilk teravih namazının kılındığı ve ilk sahurun yapıldığı ülkede, Ramazan buruk başladı. Olaylarda hayatını kaybeden onlarca kişinin acısını yaşayan Mısırlılar, Ramazan’ın ülkelerine barış ve huzur getirmesini temenni ediyor.

 

Dün gece başkent Kahire’nin meşhur Amr İbn ul As Camii’ne akın eden Müslümanlar, teravih için saf tuttu. Basına içerde görüntü alınmasına izin verilmezken, cemaat buruk da olsa bir Ramazan’a daha girmenin sevincini yaşadı.

İsmini vermek istemeyen bir kişi caminin avlusunda Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada,” Daha önceki senelerde Ramazan ayı geldiği zaman sokalar süslenirdi. Bu sene Ramazan’a sevinçle giremedik. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan’a daha sevinçle girerdik” dedi.

 

Halid isimli Kahire’li de geçen sene Ramazan’a yeni seçilmiş sivil bir yönetimle girdiklerini, ama bu sene aynı mutluluğu yaşayamadıklarını dile getirdi. Herşeye rağmen bu ayda Mısır’ın geleceği için dua edeceklerini ifade eden Halid, huzur ve sükunet istediklerini beyan etti.

 

Teravih namazını kılan başka bir Mısır’lı da ülkede yaşanan siyasi gerginlikten dolayı Ramazan’a sevinçle giremediklerini dile getirdi.

 

Bu arada başkent Kahire’de halk gösterilere rağmen Ramazan alışverişini ihmal etmedi. Mısırlılar, market ve pazarlarda Ramazan alışverişini yaptı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.