Mısır’da 14 idam onaylandı

Mısır’da 14 idam onaylandı

Mısır’da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onandı.

‘Rabia Operasyonları Birimi’ davasında 37 kişi ise müebbet hapisle cezalandırıldı.

Mısır mahkemesi, ABD vatandaşı Muhammed Sultan’ı da Müslümanlar Kardeşler’e destek vermek ve yalan haber yaymak suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Bedii ve 50 Müslüman Kardeşler üyesinin yargılandığı ‘Rabia Operasyonları Birimi’ davasının karar duruşması televizyondan yayınlandı ve Sultan dışında 36 kişiye daha ömür boyu hapis cezası verildi.

Verilen cezalara itiraz yolu açık. Mısır’ın en yüksek sivil mahkemesinin son hükmü vermesi yıllar sürebilir.

DAHA ÖNCE DE İDAM VERİLMİŞTİ

Mahkeme, Bedii hakkında Mart ayında idam kararı vermiş ancak hükmün, müftülükle yapılacak istişarenin ardından 11 Nisan’da resmi olarak açıklanacağını duyurmuştu.

Bugün haklarında karar verilenler, İslamcı lider Muhammed Mursi’nin 2013 yılında darbeyle iktidardan devrilmesinden sonra tutuklanan binlerce kişi arasında yer alıyor.

Sanıklar, ülkedeki Müslüman Kardeşler destekçilerini yönlendirmek için kamuoyunda ‘Rabia Operasyonlar Odası’ olarak bilinen bir “kontrol odası” kurmak, kaos yaratmak ve devlete karşı gelmek için operasyon birimleri kurmakla suçlanıyor.

Mursi’nin devrilmesinin ardından bugüne dek Mısır’da yüzlerce idam cezası verildi ancak sadece birinin infazı gerçekleştirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.