Mısır halkı, anayasa referandumunda oy kullandı

Mısır halkı, anayasa referandumunda oy kullandı

Mısır halkı, bugün anayasa referandumu için sandık başına gitti. Taslak anayasa ülkede tartışmalara yol açarken, gösterile yol açmıştı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler, anayasanın kabul edilmesinde yana kampanya yaparken, muhalifler ise metnin çok eksik olduğunu savunuyor.

Mısır’da bugün başkent Kahire, İskenderiye ve diğer 8 vilayette anayasa referandumu oylaması yapılıyor. Ülkenin diğer bölgelerinde ise referandum gelecek hafta yapılacak. Referandumda oy verme işlemi 08.00’da başlarken, 20.00’a kadar devam edecek.

Referandum için ise 250 bin güvenlik görevlisi görevlendirildi. Seçim merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşurken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kahire’deki bir seçim merkezinin sorumlusu Muhammed Abdullah, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, şimdiye kadar oy verme işleminin normal devam ettiğini belirtti. Seçime katılımın da iyi olduğunu aktaran Abdullah, “Bugün seçime katılım makul düzeydedir. Ne az, ne de fazla diyebiliriz.” dedi.

Oy kullanmak için seçim merkezine gelen Halid Salih ise Cihan’a yaptığı açıklamada, Mursi ve ekibinin şimdiye kadar bir şey yapmadığını savunarak, “Anayasayı destekleyen ve istemeyenlerin görüşlerini dinledim. Mursi ve Müslüman Kardeşler şimdiye kadar ülke için bir şey yapamadı. Bundan dolayı hayır oyu kullanacağım.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.