Milisler, karakutuları Malezya’ya teslim etti

Milisler, karakutuları Malezya’ya teslim etti

Ukrayna’nın doğusunda 17 Temmuz’da düşürülen ve 298 yolcunun yaşamını yitirdiği Malezya Havayolları’na ait uçağın karakutuları Rus yanlısı ayrılıkçı milisler tarafından Malezyalı yetkililere teslim edildi.

İsyancılar tarafından tek taraflı ilan edilen Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) Başbakanı Aleksandr Boraday, bölgeye gelen Malezyalı Albay Mohamed Sakri ve heyetine düzenlenen bir törenle iki karakutuyu verdi. Teslim sırasında bir protokolün de imzalanması dikkat çekti. Boraday, karakutuların önce Malezyalı yetkililere sonra da Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu’na (ICAO) ulaştırılacağını söyledi. Donetsk bölgesinde geniş bir alandan toplanan cesetlerin yerleştirildiği tren ise Ukrayna hükümetinin kontrolündeki Harkov’a ulaştı. Cesetler, uluslararası gözlemcilerin incelemesinin ardından daha sonra saldırıyla ilgili soruşturmanın yürütüleceği Amsterdam’a nakledilecek.

Enkaz alanında uluslararası araştırmaların yapılabilmesi için 40 kilometre çapında bir alanda ateşkes ilan edilirken, BM Güvenlik Konseyi de araştırma yapılması konusunda oybirliği ile karar aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise isyancı milisler üzerindeki etkisini kullanarak uçak enkazının yayıldığı alanda sağlıklı bir soruşturma yürütülmesi için girişimde bulunma sözü verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.