Michelle Obama’dan Afrika’da ‘haydi kızlar okula’ kampanyasına destek

Michelle Obama’dan Afrika’da ‘haydi kızlar okula’ kampanyasına destek

ABD First Lady’si Michelle Obama, annesi Marian Robinson, kızları Sasha ve Malia ile birlikte Fas’ın Marakeş kentine geldi.

Burada Fas Kralı 6. Mohammed’in eşi Prenses Lalla Salma tarafından resmî törenle karşılandı.

Törene, Marakeş-Safi Bölge Valisi Abdelfattah El Bjioui, Marakeş-Safi Bölge Başkanı Ahmed Akhchichine, Amerika’nın Rabat Büyükelçisi Dwight Bush ve eşi ile diğer yetkililer katıldı.

First Lady Obama’nın Fas ziyareti, 2015 yılında Amerika’da kız çocuklarının eğitimine katkı için başlatılan “let girls learn” girişimi çerçevesinde gerçekleşiyor.

Obama, CNN’den Isha Sesay’in moderatörlük yapacağı, genç kızlarla kızların eğitimi konusunda paylaşım buluşmasına katılacak. Programda Michelle Obama’ya, Amerikalı başarılı oyuncu Meryl Streep ile yine kızların eğitimi konusunda aktif Hintli oyuncu Freida Pinto eşlik edecek.

Bu ziyaret, ABD Hükûmeti’nin Fas’ta kız çocuklarının eğitimini devam ettirmeyi taahhüt eden, Millennium Challenge Corporation (MCC) ile U.S. Agency for International Developpement (USAID) programlarının varlığını vurgulama açısından çok önem arz ediyor.

Michelle Obama, aynı program çerçevesinde dün Liberya’nın başkenti Monrovia’da idi. Burada Liberya Cumhurbaşkanı Ellen Johnson Sirleaf ile görüştü.

First Lady Obama, iki gün sürecek Fas gezisinin ardından İspanya’ya gidecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.