Merkel: Müslümanları genel zandan korumak benim vazifem

Merkel: Müslümanları genel zandan korumak benim vazifem

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “ülkenin İslamlaşması gibi bir tehlike” olmadığını belirterek, “Müslümanlar ve dinleri İslam, ülkemizin bir parçası. Yaklaşık dört milyon Müslüman ya Alman vatandaşı ya da hayatlarını uzun yıllardır burada devam ettiren, anayasaya ve hukuka saygılı vatandaşlar ve ülkemizin bir paçası durumundalar.” dedi.

Almanya’nın sözde ‘İslamlaştığı’ iddialarına Başbakan Angela Merkel son noktayı koydu. Özellikle İslam karşıtı hareket Pegida’nın taraftar toplamak için kullandığı “Almanya İslamlaşıyor” tezine Merkel, “Almanya’nın İslamlaştığına katılmıyorum. Böyle bir şey görmüyorum.” dedi. İslam ve din adına şiddeti ön görenlerin ayrı tutulması gerektiğini söyleyen Merkel, din adına şiddete başvurmaya kimsenin hakkı olmadığını ifade etti.

Frankfuter Allgemeine Zeitung’a röportaj veren Merkel, İslam’da şiddetin olduğu yönündeki bir iddiaya “Başbakan olarak teolojik sorunların cevabı için doğru bir muhatap değilim. Bunu İslam alimleri ortaya koyabilir. Almanya’da yaşayan Müslümanların genel şüpheli konuma itilmelerine karşı korumak ve İslam adına şiddetle mücadele etmek benim görevim.” dedi.

Almanya’daki Müslümanların anayasaya ve hukuka saygılı olduklarını ifade eden Merkel, “Onlar bu ülkenin vatandaşları. Almanya’da kendilerini sorumlu hissediyorlar ve enerjilerini bu ülke için harcıyorlar. Bizim onlardan beklentimiz Almancayı öğrenip hukuka saygılı olmalarıdır. Onlar da bizden, ‘onların bize ait olduğunu’ kabul etmemizi bekleyebilirler.” ifadelerini kullandı.

“Selefiliğin Almanya’ya ait olmadığını” vurgulayan Başbakan Merkel, hukuk devletinin gerektirdiği şekilde bu akımla mücadele edileceğini, ülkede namus cinayetleri, aile içi şiddete ve şeriat mahkemelerine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

Almanya’nın Hıristiyan ve Yahudi geleneği üzerine yükseldiğini söyleyen Merkel, “Eğer bu arada İslam’ın da Almanya’ya ait olduğunu söylüyorsak bu toplumumuzun bir gerçeğidir. Burada benim için geçerli olan ise değerlerimizi paylaşan insanların dinleri de ülkemize aitliğidir.” dedi.

İSLAM HAKKINDA BİLGİ ÇOK AZ

Alman toplumunda İslam hakkından bilginin çok olduğunu söyleyen Merkel, insanların korkusunu anlayışla karşıladığını fakat buna karşı siyasilerin, toplumun ve dini kuruluşların harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Toplumda İslam ile ilgili sorulara İslam bilginleri tarafından cevap verilmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Almanya’da Müslümanların büyük çoğunluğunun şiddetten uzak yaşadıklarını ve bunu Paris saldırıları sonrası tepkilerden gördüklerini ifade eden Başbakan Merkel, Almanya’da İslami derneklerin teröre karşı net bir tepki verdiklerini vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.