Meksika’da kaçırılan futbolcu kurtarıldı

Meksika’da kaçırılan futbolcu kurtarıldı

Pazar sabahı katıldığı bir partiden ayrılırken kaçırılan 25 yaşındaki Meksikalı milli futbolcu Alan Pulido’nun kapsamlı arama – kurtarma çalışmaları sonucu bulunduğunu açıkladı.

Yunan takımı Olympiakos’ta forvet oynayan Alan Pulido, Meksika’nın suç oranı en yüksek eyaletlerinden biri olan Tamaulipas’ta Pazar sabah saatlerinde kız arkadaşıyla bir partiden ayrılıyordu. Çift arabalarındayken birkaç kamyon yollarını kesmiş ve 6 maskeli adam Pulido’yu zorla alıkoyarak götürmüş, kız arkadaşını ise otoparkta bırakmıştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, gece yarısından hemen sonra bulunan Pulido’nun neden kaçırıldığıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Futbolcunun olaydan sonra çekilen fotoğraflarında ellerinin bağlandığını düşündüren ip izleri olduğu görüldü.

Meksika’nın kuzeydoğusunda bulunan Tamaulipas’daki kartelleri temizlemek için hükümet son yıllarda bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı.

Meksika hükümetinin istatistiklerine göre ülkede yılda bine yakın kaçırma olayı gerçekleşiyor.

Bazı kaynaklar bu sayının on kattan daha fazla olabileceğini söylüyor. Resmi verilerle dahi Meksika dünyada adam kaçırma oranının en yüksek olduğu ülkelerden birisi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.