Meksika hapishanesinde çatışma: En az 13 ölü

Meksika hapishanesinde çatışma: En az 13 ölü


Meksika’nın San Luis Potosi eyaletindeki La Pila Hapishanesi’nde mahkumlar arasında çıkan çatışmada en az 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.   

 

Meksika’nın San Luis Potosi eyaletindeki La Pila Hapishanesi’nde mahkumlar arasında çıkan bir tartışma sonucu patlak veren çatışmada en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı ifade edildi. Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde mahkumlar arasında patlak veren ve hapishane otoritesinin kontrol altına almakta zorlandığı çatışmada yaralanan mahkumların bir kısmının hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi. San Luis Potosi eyaleti yetkililerince yapılan açıklamada hapishane çatışmasında hayatını kaybeden mahkumların kimliklerinin tanımlanması için uğraşıldığı ve ölü sayısının her an için artabileceği belirtilirken, gergin bekleyiş içerisindeki mahkum yakınlarından yetkililerce verilecek her türlü habere hazırlıklı olmaları istendi.


La Pila Hapishanesi çatışmasının iki mahkum grubu arasındaki sözlü atışma neticesinde çıktığının düşünüldüğü kaydedilirken, mahkumların kullandığı silahlar arasında el yapımı bıçaklar ve delici aletlerin yer aldığı bildirildi. Uyuşturucu çeteleri arasındaki savaşlara sıkça sahne olan Meksika’da hapishaneler, farklı uyuşturucu çeteleri gruplarının birlikte kaldığı çok tehlikeli yerler olarak dikkat çekiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.