Meksika eski Devlet Başkanı’ndan Trump’a eleştiri

Meksika eski Devlet Başkanı’ndan Trump’a eleştiri

ABD 2016 başkanlık seçimlerinin en popüler başkan aday adayı olan Cumhuriyetçi Donald Trump’a bir eleştiri de Meksika eski Devlet Başkanı Vicente Fox’dan geldi.

Fox, Trump’ın seçim yarışından çekilerek kendi işine dövmesi gerektiğini söyledi. Fox, “Benim o kimseye diyeceğim; seçim yarışını bırakarak ticarete geri dönmesi’’ açıklamasını yaptı.

Fox News haber kanalına mülakat veren eski Vincente Fox, Trump’ın seçimden çekilmesinin ABD ile Meksika arasındaki ilişkiye daha fazla güven sağlayacağını savundu. Fox, “Makroekonomiden biraz olsun bilgisi yok, tarihten hiçbir bilgisi yok, NAFTA’nın ne olduğunundan bihaber… Bugün ekonominin güçlü olmasında (ABD’nin) bizimde (Meksika) katkımız olduğu gerçek’’ dedi.

Mülakatta Fox’a, daha önceden Trump’ın ABD-Meksika sınırına örmekten söz ettiği duvarın parasının da Meksika tarafından ödeneceği yönündeki sözlerine cevaben küfürlü karşılık vermesinden dolayı özür dileyip dilemeyeceğini sordu.

Trump, daha önce Fox’ın açıklamaları için, kendisinden özür dilemesi gerektiğini söylemişti. Ancak Meksika eski Devlet Başkanı Trump’ın önerisine yine küfürle yanıt verdi.

Fox, ‘‘Ben bunun için (duvar) para ödemem (burada küfür ediyor yine). Ben aptal değilim ve özür dileyeceğim birşey de yok. Duvar inşa etmeye kalkmak aptallıktır. Bu sizin de çıkarınıza aykırı’’ diye karşılık verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.