Medyaya polis baskını dış basında

Medyaya polis baskını dış basında

İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskını uluslararası ajanslar tarafından dünyaya duyuruldu.

Associated Press, polisin sabaha karşı biber gazı kullanarak, savcılığın el koyma kararını uygulama girişiminde bulunduğunu yazdı.

Haberde, Koza-İpek Holding’e yapılan polis baskınının, Fethullah Gülen Hareketi ile bağı soruşturulurken yapıldığını yazdı ve savcıların ‘terör örgütü’ diye yaftaladığı bu hareketin hükümet tarafından da devleti istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçlandığını aktardı.

Gülen takipçilerinin, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından bu yana yoğun bir baskıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken AP, bakanların soruşturulmasının ‘darbe girişimi’ olduğunun Erdoğan tarafından iddia edildiğini yazdı. Bunun ardından, hareketle bağlantısı olduğundan şüphelenilen yüzlerce yargı mensubu ile polis yetkilisinin görevden alındığını ve Bank Asya’ya da el konulduğu hatırlatıldı.

Bugün TV ve Kanaltürk ile Bugün ve Millet televizyonlarına yapılan polis baskınının ise hükümetin 1 Kasım seçimleri öncesinde muhalif sesleri bastırmak amacını taşıdığına dair eleştiriler aktarıldı.

“SIRA DİĞER GAZETELERDE”

Reuters da baskının seçime günler kala yapıldığına dikkat çekti ve İpek Medya önünde toplanan kalabalığa basınçlı su ile müdahale edildiğini aktardı. Uluslararası haber ajansı, AK Parti Milletvekili Aydın Ünal’ın, seçimlerden sonra diğer muhalif gazetelere karşı da yasal önlemlerin devreye gireceği yönündeki açıklamalarını aktardı.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarının, 1 Kasım seçimlerinin adil şartlarda yapılmasının ihlal edildiği şeklindeki açıklamalarını aktaran Reuters, Gülen’le bağlantılı olduğu belirtilen basın kuruluşlarında çalışan bazı gazetecilerin de tutuklu olduğunu hatırlattı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.